Grönärtshummus

koket.se
Grönärtshummus
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Grönärtshummus

12 ingredienser

20 m

Hummus på gröna ärtor är både ett gott och smart tilltugg. Perfekt som dippa eller som tillbehör till en fräsch sallad i sommar.

Ingredienser

portioner sats
  • 1-2 citroner, juice och zest
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 250 g gröna ärtor
  • 50 ml olivolja
  • mynta
  • soja (japansk, mängd efter önskad sälta)

Förslag på primörer

  • grön sparris, skalade
  • gurka (ämnesgurkor eller snacksgurkor)
  • rädisa
  • gröna blad (krispiga)
  • morot (späda)

Gör så här

  1. Juicea och zesta citron.
  2. Koka upp vatten med salt.
  3. Häll i frysta ärtor och koka tills ärtorna flyter upp till ytan. Sila sedan av.
  4. Mixa ärtorna i en matberedare (eller med en stavmixer) och tillsätt olivolja och mynta.
  5. Smaka upp med soja och eventuellt lite mer citronsaft.
  6. Passera hummusen genom en sil.
  7. Servera röran i en skål centrerat på ett fat. Lägg alla primörer runt omkring likt en solros.