Grön sparris med café de paris-hollandaise

NYHET
sparris med cafe de paris-hollandaise
Klara Ingemyr
Klara Ingemyr

Grön sparris med café de paris-hollandaise

17 ingredienser

30 min

Vårens underbara sparris serverar du på bästa sätt med denna goda sås. Perfekt att servera som förrätt!

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe grön sparris
  • salt

Café de Paris-hollandaise

  • 150 g smör
  • neutral olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 äggulor
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 citron (saft)
  • färsk dragon
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Smält 150 g smör i en kastrull och låt det svalna.
  2. Värm en kastrull med några droppar neutral olja. Tillsätt tomatpuré, vitlöksklyfta, paprikapulver, oregano och dragon. Stek en stund så att smakerna fördjupas. Ta bort från värmen och tillsätt 2 äggulor när det svalnat något. Vispa ihop med worcestershiresås och dijonsenap. Ställ tillbaka på låg värme och vispa tills blandningen blir tjockare i konsistens.
  3. Tillsätt det smälta smöret försiktigt i en tunn stråle under konstant vispning tills du fått en krämig sås. Smaka av med salt, svartpeppar, citronsaft samt finhackad färsk dragon och bladpersilja.
  4. Skär av de grova delarna på sparrisen, cirka 3 cm från botten. Stek eller koka sparrisen hastigt i saltat vatten så att den behåller ett gott tuggmotstånd.
  5. Lägg upp sparrisen på ett fat och skeda över generöst med sås. Garnera med färsk dragon och bladpersilja.