Smält 150 g smör i en kastrull och låt det svalna.
Värm en kastrull med några droppar neutral olja. Tillsätt tomatpuré, vitlöksklyfta, paprikapulver, oregano och dragon. Stek en stund så att smakerna fördjupas. Ta bort från värmen och tillsätt 2 äggulor när det svalnat något. Vispa ihop med worcestershiresås och dijonsenap. Ställ tillbaka på låg värme och vispa tills blandningen blir tjockare i konsistens.
Tillsätt det smälta smöret försiktigt i en tunn stråle under konstant vispning tills du fått en krämig sås. Smaka av med salt, svartpeppar, citronsaft samt finhackad färsk dragon och bladpersilja.
Skär av de grova delarna på sparrisen, cirka 3 cm från botten. Stek eller koka sparrisen hastigt i saltat vatten så att den behåller ett gott tuggmotstånd.
Lägg upp sparrisen på ett fat och skeda över generöst med sås. Garnera med färsk dragon och bladpersilja.