Grön sallad med broccoli, avokado, bönor och parmesandressing

Grön sallad med broccoli, avokado, bönor och parmesandresing
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Grön sallad med broccoli, avokado, bönor och parmesandressing

29

6 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Matig och härligt grön sallad med ljumna grönsaker som broccoli, råstekta bönor och avokado. Till serveras en pestoliknande dressing där basilikan bytts ut mot spenat och sallad.

Tom tipsar om att som här använda överblivna salladsblad i en mixad dressing. 

Ingredienser

portioner4 portioner

sallad

  • 250 g broccoli
  • 4 avokado, ätmogna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 400 g brytbönor, färska (eller haricots verts)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

dressing

  • 0,5 bladsallad (eller romansallad)
  • 50 g babyspenat
  • 1 dl parmesanost, nyriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl matolja

Garnering

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skär broccolibuketterna i mindre bitar och broccolistammen i tunna skivor. Koka broccolin så att den har lite tuggmotstånd kvar i saltat vatten.
  2. Dela, kärna ur och skär avokadon i klyftor.
  3. Häll av broccolin. Blanda broccoli och avokado med finrivet citronskal, salt, peppar och olivolja.
  4. Råstek bönorna i 1 tsk olivolja i en stekpanna, bönorna ska få fin färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Dressing
    Kör alla ingredienser till dressingen snabbt i mixern. Smaka av med salt.
  6. Blanda ner bönorna i salladen. Riv parmesan över salladen och servera med dressingen.