Grön sallad med broccoli, avokado, bönor och parmesandressing

18 röster
30 min
4
30 min
4

Du behöver

Sallad

  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 4 avokado, ätmogna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 400 g brytbönor, färska (eller haricots verts)
  • olivolja
  • salt, peppar

dressing

  • 0,5 huvud bladsallad/romansallad
  • 50 g babyspenat
  • 1 dl parmesanost, nyriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl matolja

Garnering

  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Skär broccolibuketterna i mindre bitar och broccolistammen i tunna skivor. Koka broccolin så att den har lite tuggmotstånd kvar i saltat vatten.
  2. Dela, kärna ur och skär avokadon i klyftor.
  3. Häll av broccolin. Blanda broccoli och avokado med finrivet citronskal, salt, peppar och olivolja.
  4. Råstek bönorna i 1 tsk olivolja i en stekpanna, bönorna ska få fin färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Dressing
    Kör alla ingredienser till dressingen snabbt i mixern. Smaka av med salt.
  6. Blanda ner bönorna i salladen. Riv parmesan över salladen och servera med dressingen.
21 juli 2018

Fler goda recept