Grön sallad med broccoli, avokado, bönor och parmesandressing

20 röster
30 min
4

Matig och härligt grön sallad med ljumna grönsaker som broccoli, råstekta bönor och avokado. Till serveras en pestoliknande dressing där basilikan bytts ut mot spenat och sallad.

Tom tipsar om att som här använda överblivna salladsblad i en mixad dressing. 

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Sallad

  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 4 avokado, ätmogna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 400 g brytbönor, färska (eller haricots verts)
  • olivolja
  • salt, peppar

dressing

  • 0,5 huvud bladsallad/romansallad
  • 50 g babyspenat
  • 1 dl parmesanost, nyriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl matolja

Garnering

  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Skär broccolibuketterna i mindre bitar och broccolistammen i tunna skivor. Koka broccolin så att den har lite tuggmotstånd kvar i saltat vatten.
  2. Dela, kärna ur och skär avokadon i klyftor.
  3. Häll av broccolin. Blanda broccoli och avokado med finrivet citronskal, salt, peppar och olivolja.
  4. Råstek bönorna i 1 tsk olivolja i en stekpanna, bönorna ska få fin färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Dressing
    Kör alla ingredienser till dressingen snabbt i mixern. Smaka av med salt.
  6. Blanda ner bönorna i salladen. Riv parmesan över salladen och servera med dressingen.
21 juli 2018

Laddar fler recept