Grön lyxmacka med avokado och ägg

Grön lyxmacka med avokado och ägg
Foto: TV4
Green kitchen stories
Green kitchen stories

Grön lyxmacka med avokado och ägg

9

4 steg att laga

15 ingredienser

Det här är en riktig lyxmacka med avokado, ägg och en god äppel-örtpesto ringlad över. /Luise och David

Ingredienser

portioner2 mackor
  • 1 ägg
  • 2 skiva rågbröd
  • 1 avokado
  • 1 skvätt citronsaft
  • 1 bit gurka
  • 4 körsbärstomater
  • 4 rädisa
  • 0,5 krm groddar

Äppel-örtpesto

  • 1 stor näve grönkål (utan stjälkar) eller babyspenat
  • 1 stor näve basilika
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl äppeljuice (ekologisk)
  • 1 dl olivolja
  • havssalt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med peston. Lägg en stor näve grönkål och basilika i en matberedare. Häll i äppeljuice och olivolja, hasselnötter och salt och peppar. Mixa tills du fått en krämig pesto. Smaka av och tillsätt mer olivolja eller salt vid behov.
  2. Koka ett ägg i 6 minuter. Skär 2 skivor rågbröd.
  3. Dela en avokado på mitten, ta bort kärnan och skopa ut köttet. Mosa det med en gaffel och pressa över citronsaft och lite salt. Bred ut avokadon över mackorna och lägg på tunt skivad gurka, tomat och rädisor.
  4. Skala ägget, dela på hälften och lägg på en ägghalva på varje macka. Ringla över pesto och toppa med groddar.