Grön bönröra med spenat

koket.se
Grön bönröra med spenat ny
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grön bönröra med spenat

9 ingredienser

10 m

En krämig röra gör sig fint till grillkvällen eller som en del av en buffé.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar cannellinibönor
  • 1 förp bladspenat [65 g]
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl pumpakärnor, rostade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Häll av bönorna i en sil och spar 1 dl bönspad.
  2. Mixa bönor, spenat, koriander, vitlök, bönspad och olivolja till en slät kräm.
  3. Tillsätt eventuellt vatten om krämen känns tjock, den ska vara len, slät och nästan ”fluffig” i konsistensen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera röran toppad med pumpakärnor.