Grön ärtdipp

Sara Begner

Grön ärtdipp

6 ingredienser

10 m

En god grön ärtdipp passar perfekt som tillbehör till maten eller som en del av buffén. Den är enkel att göra och blir ett riktigt fräscht inslag till maten.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
dl
  • 4 dl frysta ärtor, tinade (270 g)
  • 1 dl färska myntablad
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 0,5 dl olja (neutral t.ex raps- eller solrosolja)
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk citronsaft

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg ärtorna i en bunke och tillsätt mynta, solroskärnor, olja och salt. Mixa med stavmixer till en kräm och smaka av med citronsaft.
  2. Förvara i en burk med lock i kylen.
  3. Servera som tillbehör till sallad, bröd och/eller stekt kött och fisk.