Grön ärtdipp

6 röster
10 m
5 dl

Receptet är ur boken Vår kokbok hälsa av Sara Begner, Norstedts.

var_kokbok_halsa_omslag

En god grön ärtdipp passar perfekt som tillbehör till maten eller som en del av buffén. Den är enkel att göra och blir ett riktigt fräscht inslag till maten.

10 m
5 dl

Du behöver

  • 4 dl frysta ärtor, tinade (270 g)
  • 1 dl färska myntablad
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 0,5 dl olja (neutral t.ex raps- eller solrosolja)
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Lägg ärtorna i en bunke och tillsätt mynta, solroskärnor, olja och salt. Mixa med stavmixer till en kräm och smaka av med citronsaft.
  2. Förvara i en burk med lock i kylen.
  3. Servera som tillbehör till sallad, bröd och/eller stekt kött och fisk.
Tips!
var_kokbok_halsa_omslag

Receptet är ur boken "Vår kokbok hälsa"

21 april 2020