Grön ärtdipp

Sara Begner
Sara Begner

Grön ärtdipp

6

3 steg att laga

6 ingredienser

10 m

En god grön ärtdipp passar perfekt som tillbehör till maten eller som en del av buffén. Den är enkel att göra och blir ett riktigt fräscht inslag till maten.

var_kokbok_halsa_omslag

Vår kokbok hälsa

Receptet är ur boken Vår kokbok hälsa av Sara Begner, Norstedts.

Ingredienser

portioner5 dl
  • 4 dl frysta ärtor, tinade (270 g)
  • 1 dl färska myntablad
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 0,5 dl olja (neutral t.ex raps- eller solrosolja)
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Lägg ärtorna i en bunke och tillsätt mynta, solroskärnor, olja och salt. Mixa med stavmixer till en kräm och smaka av med citronsaft.
  2. Förvara i en burk med lock i kylen.
  3. Servera som tillbehör till sallad, bröd och/eller stekt kött och fisk.
TIPS!
var_kokbok_halsa_omslag

Receptet är ur boken

Vår kokbok hälsa

läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer