Grillspett med lyxiga pommes

NYHET
Grillspett med lyxiga pommes
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Grillspett med lyxiga pommes

21 ingredienser

40 min

Smarriga grillspett med kyckling, olika goda grönsaker och korv serverade med krispiga och lyxiga pommes vända i persilja, parmesan och paprikakrydda. Och såklart en god kall sås till som du enkelt rör ihop av crème fraiche, majonnäs, vitlök och sriracha.

Ingredienser

portioner

Grillspett

  • 500 g kycklingfilé
  • 2-3 grillkorv
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl ljus sirap (eller honung)
  • 2 msk vatten
  • grillspett

Ugnsrostade pommes

  • 1 förp pommes frites (à ca 900 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 dl parmesanost, riven

Busenkel kall sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sriracha
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt. Ställ kallt.
  2. Skär kyckling, korv och grönsaker i jämnstora bitar. Trä upp och varva kyckling, zucchini, paprika, korv och lök på spett. Pensla med lite olja och krydda med salt och peppar. Rör ut sirapen i vattnet i en liten skål.
  3. Tillaga pommes enligt anvisning på förpackningen, 220 grader, cirka 20-25 minuter. När de kommer ut ur ugnen lägg i en skål och vänd runt med paprikapulver och finhackad persilja.
  4. Grilla spetten på medelvärme, ca 10–15 minuter, vänd då och då tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna fått fin grillyta. Avsluta med att pensla på sirapsblandningen. Låt grilla någon minut till.
  5. Bjud spetten med lyxiga pommesen och såsen.