Grillsallad med granatäpple och fetaost

grillsallad med granatäpple
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Grillsallad med granatäpple och fetaost

1

13 ingredienser

30 min

"Ibland blir det kött över när man har grillat. Bästa sättet att ta vara på det är att äta det kallskuret, som i den här salladen. Att värma på det igen är ingen god idé." /Per

Ingredienser

portioner
  • 500-600 g kött, grillat
  • 2 dl matvete
  • 1 knippe färsk bladpersilja (stor knippe)
  • 5 cm purjolök
  • 20 körsbärstomater [eller 5–6 stora tomater]
  • 1 granatäpple (stort)
  • 1 dl svarta oliver (helst kalamata)
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna.

  2. Plocka bladpersiljan från de grova stjälkarna, skölj bladen och hacka dem grovt. Skär ett snitt i purjolöksbiten, skölj den mellan bladen och strimla den sedan fint. Blanda persiljan och purjolöken med matvetet i en skål.

  3. Dela tomaterna eller skär dem i bitar om du använder stora tomater. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda ner tomaterna och granatäppelkärnorna i skålen med matvetet.

  4. Rör ihop olivolja och citronsaft. Pressa i vitlöken, rör om och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.

  5. Lägg upp salladen på tallrikar. Skär det grillade köttet i tunna skivor och lägg det på salladen.

  6. Garnera med oliver och några bitar fetaost.