Grillmix av kyckling med coleslaw

koket.se
Grillmix av kyckling med coleslaw
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Grillmix av kyckling med coleslaw

25 ingredienser

50 min

Tänd grillen och bjud på en grillmiddag med två sorters marinerad kyckling - kycklingben i klassisk grillmarinad och kycklingbröstfilé som får smak av jalapeño, vitlök och lime. Till den grillade kycklingen serveras en coleslaw med sting från jalapeño och fräschör från limesaft.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 8 kycklingben
  • 2 spetspaprikor
  • 1 spetskål (litet)

Jalapeñomarinad

  • 1 jalapeño (färsk)
  • 0,5-0,75 dl rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl färsk koriander, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Grillkryddsmarinad

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1-2 tsk grillkrydda
  • 1 klyfta vitlök, riven

Krämig coleslaw med jalapeño

  • 250-300 g spetskål
  • 1 dl majs (från burk)
  • 0,5 dl inlagd jalapeño
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5-1 dl crème fraîche
  • 0,5 limefrukt, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till de två marinaderna.
  2. Halvera kycklingfiléerna på längden. Halvera sedan varje halva på längden igen så att det blir till 4 smala långa filéer per kycklingfilé.
  3. Marinera kycklingfiléerna i jalapeñomarianden, gärna minst 20 minuter.
  4. Trä upp kycklingen på grillspett.
  5. Pensla klubborna med grillkryddsmarinaden. Låt marinera, gärna minst 20 minuter.
  6. Halvera spetspaprikorna och skär spetskålen i klyftor. Ringa över olivolja, salta och peppra.

Jalapeñocoleslaw

  1. Hyvla eller skär vitkålen tunt. Lägg i ett durkslag och salta.
  2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, finhackad koriander, finhackad jalapeno och limesaft. Vänd i majsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Krama ut vätskan ur vitkålen och vänd ned i majonnäsblandningen. Smaka av igen.

Vid servering

  1. Grilla klubborna först då de tar längst tid på grillen. Grilla därefter spetten och grönsakerna.
  2. Servera allt grillat till den goda coleslawen och njut!