Grillkorv med het coleslaw och vitlökspommes

koket.se
Grillkorv med het coleslaw och vitlökspommes
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Grillkorv med het coleslaw och vitlökspommes

19 ingredienser

35 min

Låt klassikern korv med bröd bli något helt nytt med Jennies goda tillbehör. Toppa korven med en lite het coleslaw smaksatt med ingefära och bjud pommes toppade med persilja och vitlökssmör till.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Het coleslaw

  • 0,5 spetskål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven (liten)
  • 8 cm purjolök, tunt skivad
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 2-3 msk sriracha
  • salt
  • peppar

Vitlökspommes

  • 900 g pommes stripes, frysta
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • färsk persilja, hackad

Grillkorv

  • 4 bratwurst
  • 4 korvbröd
  • 1 dl rostad lök
  • ketchup
  • senap

Gör så här

  1. Börja med att värma pommes i 200 grader ugn till gyllene och frasiga.
  2. Smält smör och riv ner vitlök.
  3. När pommesen är klara, ringla över det smälta vitlökssmöret och strö på persilja. Skicka in i ugnen cirka 2-3 minuter efter att smöret gått på.
  4. Gör het coleslaw genom att blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  5. Grilla korv och värm bröden lätt på grillen. Servera korven i bröd toppad med den heta coleslaw, ketchup och senap samt vitlökspommesen.