Grilled pineapple & burned cane sugar
Grilled pineapple & burned cane sugar
6 ingredienser
20 m
Färska ananasringar som rimmas på saltsten och sen sockras och bränns med brännare (eller i ugn). Toppas med vaniljkvarg, färsk chili, hallon och mynta.
Ingredienser
- 0,5 ananas, skivad i 4 ringar
- 4 msk rörsocker
- 4 dl vaniljkvarg
- 1 kruka färsk mynta
- 125 g färska hallon
- 1 röd chilifrukt
Gör så här
- Har ni en saltsten så kyl den i frysen i 30 minuter.
- Lägg fyra ananasringar på den kalla saltstenen i 1 minut och vänd dem sedan. Strö över 1 msk råsocker på varje ring och bränn av med en brûléebrännare. (Eller i ugnen på max temp och grill, i 3 minuter).
- Lägg över ananas på assietter och toppa med vaniljkvarg, färska hallon och rikligt med färsk mynta. Strö över lite finhackad chili och servera riktigt kall.