Grilled pineapple & burned cane sugar

Grilled pineapple & burned cane sugar
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Grilled pineapple & burned cane sugar

2

3 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Färska ananasringar som rimmas på saltsten och sen sockras och bränns med brännare (eller i ugn). Toppas med vaniljkvarg, färsk chili, hallon och mynta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 ananas, skivad i 4 ringar
  • 4 msk rörsocker
  • 4 dl vaniljkvarg
  • 1 kruka färsk mynta
  • 125 g färska hallon
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Har ni en saltsten så kyl den i frysen i 30 minuter.
  2. Lägg fyra ananasringar på den kalla saltstenen i 1 minut och vänd dem sedan. Strö över 1 msk råsocker på varje ring och bränn av med en brûléebrännare. (Eller i ugnen på max temp och grill, i 3 minuter).
  3. Lägg över ananas på assietter och toppa med vaniljkvarg, färska hallon och rikligt med färsk mynta. Strö över lite finhackad chili och servera riktigt kall.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer