Grilled pineapple & burned cane sugar

Grilled pineapple & burned cane sugar
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Grilled pineapple & burned cane sugar

6 ingredienser

20 m

Färska ananasringar som rimmas på saltsten och sen sockras och bränns med brännare (eller i ugn). Toppas med vaniljkvarg, färsk chili, hallon och mynta.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 ananas, skivad i 4 ringar
  • 4 msk rörsocker
  • 4 dl vaniljkvarg
  • 1 kruka färsk mynta
  • 125 g färska hallon
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Har ni en saltsten så kyl den i frysen i 30 minuter.
  2. Lägg fyra ananasringar på den kalla saltstenen i 1 minut och vänd dem sedan. Strö över 1 msk råsocker på varje ring och bränn av med en brûléebrännare. (Eller i ugnen på max temp och grill, i 3 minuter).
  3. Lägg över ananas på assietter och toppa med vaniljkvarg, färska hallon och rikligt med färsk mynta. Strö över lite finhackad chili och servera riktigt kall.