Grillat sidfläsk i salladsblad

POPULÄRT
koket.se
Grillat sidfläsk i salladsblad
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Grillat sidfläsk i salladsblad

13

14 ingredienser

20 m

”Krispiga salladsrullar fyllda med det du gillar, här grillad fläsksida som lika gärna kan vara svamp, kyckling eller fisk. Serveras med en underbar dippsås, ssamjang.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 3 msk sesamolja, rostad
  • 1,5 tsk salt
  • svartpeppar (några varv med kvarnen)
  • 650 g fläsksida, färsk i 0,5 cm tjocka skivor
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 6 klyftor vitlök, tunt skivade på längden
  • 1 isbergssallad
  • jasminris, kokt

Ssamjang dippsås

  • 4 msk bönpasta
  • 3 msk chilipasta
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja, rostad
  • 1 msk lönnsirap
  • 3 klyftor vitlök, finhackade

Gör så här

  1. Blanda sesamolja, salt och peppar i en skål och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en grillpanna och grilla fläsket tills det krispar sig, ca 5 minuter på varje sida.
  3. Grilla löken och vitlöken.
  4. Lägg upp alla ingredienser på ett fat.
  5. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
  6. Bottna med ett salladsblad, doppa fläsket i sesamoljan, toppa med lök, vitlök, ris och ssamjang. Vik ihop och njut.