Grillat fasanbröst med aprikoschutney

0 röster
4
Grillat fasanbröst med aprikoschutney
Foto: TV4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 benfria fasanbröst
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 0,5 apelsin
  • 1 krm malen vitpeppar

Aprikoschutney:

  • 8 torkade aprikoser
  • 0,5 dl sultanarussin
  • 2 msk brun farin
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 msk hackad gul lök
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen koriander
  • 0,5 tsk stötta gula senapsfrön
  • 1 krm stött röd chilipeppar

Gör så här

  1. Chutney: Blötlägg aprikoser och russin i vinäger i en timme. Hacka löken och lägg i en kastrull. Blanda ner farinsocker och vinäger tillsammans med aprikoser och russin. Krydda med ingefära, koriander, senapsfrön och chilipeppar. Sjud utan lock. Rör om med träsked under tiden tills chutneyn tjocknar.
  2. Snabbgrava det i 15 minuter med socker, salt, skal och saft från apelsinen. Krydda med peppar. Torka fasanbröstet och grilla det. Skiva upp fasanbröstet. Arrangera fasanen och chutneyn med sallad på en tallrik.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept