Grillade kycklingspett med somrig potatissallad

Foto: Köket.se
Grillade kycklingspett med somrig potatissallad
13 ingredienser
30 min
Den ultimata sommarrätten - perfekt för midsommar eller sommarfest! Marinerade kycklingspett som serveras med en vacker potatissallad med dijonvinägrett. Godare blir det inte!
Ingredienser
- 800 g färskpotatis
- 2 förp Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter (à 480 g)
- 1 rödlök
- 150 g salladsärtor
- 125 g rädisa
- 2 polkabetor
- 100 g ärtskott
- 1 kruka oregano
Dressing
- 2 tsk dijonsenap
- 1,5 dl olivolja
- 1 msk vinäger
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka färskpotatisen så att den blir mjuk. Dela i mindre bitar och låt svalna.
- Grilla kycklingspetten enligt instruktionen på förpackningen.
- Strimla rödlöken i tunna skivor. Dela sugersnapsen i mindre delar. Hyvla rädisor och polkabetor tunt. Häll av lagen från kaprisen.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Slunga runt grönsakerna och potatisen i dressing och lägg upp på ett fat. Toppa med oregano och eventuellt lite ätbara blommor. Servera med de grillade kycklingspetten.
TIPS!