Grillade kycklingspett med somrig potatissallad

Lönneberga Grillade kycklingspett med somrig potatissallad
Foto: Köket.se

Grillade kycklingspett med somrig potatissallad

13 ingredienser

30 min

Den ultimata sommarrätten - perfekt för midsommar eller sommarfest! Marinerade kycklingspett som serveras med en vacker potatissallad med dijonvinägrett. Godare blir det inte!

Svensk kyckling från Lönneberga
Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter NY 2024

Svensk kyckling från Lönneberga

Färdigmarinerade kycklingspett - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 2 förp Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter (à 480 g)
  • 1 rödlök
  • 150 g salladsärtor
  • 125 g rädisa
  • 2 polkabetor
  • 100 g ärtskott
  • 1 kruka oregano

Dressing

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen så att den blir mjuk. Dela i mindre bitar och låt svalna.
  2. Grilla kycklingspetten enligt instruktionen på förpackningen.
  3. Strimla rödlöken i tunna skivor. Dela sugersnapsen i mindre delar. Hyvla rädisor och polkabetor tunt. Häll av lagen från kaprisen.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Slunga runt grönsakerna och potatisen i dressing och lägg upp på ett fat. Toppa med oregano och eventuellt lite ätbara blommor. Servera med de grillade kycklingspetten.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer