Grillade kycklingspett med somrig potatissallad

Lönneberga Grillade kycklingspett med somrig potatissallad
Foto: Köket.se

Grillade kycklingspett med somrig potatissallad

13 ingredienser

30 min

Den ultimata sommarrätten - perfekt för midsommar eller sommarfest! Marinerade kycklingspett som serveras med en vacker potatissallad med dijonvinägrett. Godare blir det inte!

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 2 förp Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter (à 480 g)
  • 1 rödlök
  • 150 g salladsärtor
  • 125 g rädisa
  • 2 polkabetor
  • 100 g ärtskott
  • 1 kruka oregano

Dressing

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen så att den blir mjuk. Dela i mindre bitar och låt svalna.
  2. Grilla kycklingspetten enligt instruktionen på förpackningen.
  3. Strimla rödlöken i tunna skivor. Dela sugersnapsen i mindre delar. Hyvla rädisor och polkabetor tunt. Häll av lagen från kaprisen.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Slunga runt grönsakerna och potatisen i dressing och lägg upp på ett fat. Toppa med oregano och eventuellt lite ätbara blommor. Servera med de grillade kycklingspetten.
TIPS!