En matig macka bestående av grillade grönsaker som zucchini, paprika och aubergine. Mackan toppas sen med en grön sås gjord på kapris, dijonsenap och massa örter samt lite smulad fetaost och krasse på toppen.
2 bladsallad, roten borttagen och salladen i grova bitar
3 msk kapris
1-2 msk dijonsenap
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 kruka dragon, repad
1 klyfta vitlök, skalad
3 msk sherryvinäger
3 dl olivolja, enkel sort ej gräsig
salt
Till servering
150 g fetaost
2 askar krasse
4 skivor surdegsbröd
Gör så här
Börja med den gröna såsen. Lägg sallad, kapris, senap, basilika, persilja, dragon, vitlök och vinäger i en matberedare. Tillsätt oljan och mixa till en sås.
Skär zucchini och aubergine i skivor. Dela, kärna ur och skär paprika i grova bitar.
Hacka kapris. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili. Hacka persiljan, hacka både blad och stjälkar.
Blanda kapris, schalottenlök, vitlök, chili, persilja och citronskal med olivoljan till en dressing. Smaka av med salt.
Grilla grönsakerna på galler. Lägg dem varma direkt från grillen i en bunke och slå över dressingen, vänd runt och håll grönsakerna varma till servering.
Stek snittytan på bröden, lägg en rejäl hög med grönsaker ovanpå, skeda över sås, smula fetaost och strö över smörgåskrasse.