Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Börja med att ta ut köttet så det får vila i rumstemperatur.
Ta fram potatisen och skala dem. Skär dem därefter i stavar om ca 0,5-1 cm och lägg i saltvatten.
Syrlig tomatsallad
Ta fram rödlöken och skär i skivor. Ta fram en skål och blanda vatten, ättika och socker. Lägg i rödlöken och låt dra tills servering. Skär tomaterna i skivor. Bryt salladen, lägg på tomaterna och till sist den syrade rödlöken.
Bearnaisesås
Ta fram smör och smält på svag värme i en kastrull. Ta bort kastrullen med smör från plattan och låt svalna. Finhacka schalottenlöken och lägg ned löken i en kastrull tillsammans med, vitpeppar, vinäger och vatten. Låt blandningen få koka tills hälften av vätskan har kokat bort. Efter att blandningen har kokat färdigt silar man ned vätskan i en ny kastrull. Lägg i äggulorna en efter en samtidigt som man vispar såsen så att den tjocknar. När alla äggulor är i kastrullen och såsen har fått en bra konsistens så tar man bort kastrullen från plattan. Häll därefter ned det smälta smöret i en fin stråle samtidigt som man vispar såsen. Börja med att droppa i smör under omrörning och öka sedan till en fin stråle. När allt smör är i kastrullen så fortsätter man vispa en stund till såsen har blivit tjock och krämig. Tillsätt därefter persilja och dragon i vinäger, avsluta med att krydda såsen med salt och vitpeppar.
Pommes frites
Sätt in potatisen i frysen. Häll ned frityrolja i fritösen och låt få rätt värme. Fritera potatisen och lägg sedan tillbaka i en form, sätt in i frysen. Upprepa proceduren 2 ggr till varvid den sista gången skall ske direkt före servering.
Tänd grillen. Grilla köttet i ett par minuter på varje sida. Känn löpande på köttet med fingret för att bedöma stekgrad. Använd även en grilltermometer och grilla tills köttet är ca 50 grader.