Grillad sallad nicoise

3 röster
15 m
4

En underbar variant på den klassiska tonfisksalladen, att grilla romansallad ger rätten extra karaktär.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 romansallad
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 liten rödlök, i tunna ringar
  • 300 g varm kokt potatis (gärna små)
  • 3 msk kapris
  • 1 dl kalamataoliver
  • 12 sardeller
  • 4 nykokta ägg
  • 6 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att dressingen. Vispa samman 4 msk olivolja med riven vitlök, vinäger, senap, honung. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela romansalladen i kvartar på längden. Ringla 2 msk olivolja över och salta. Grilla 2 minuter per sida. Lägg sedan på ett stort fat.
  3. Dela potatisarna i mitten och lägg ovanpå salladen. Lägg på tonfisk, tomater, rödlök, kapris och oliver. Häll över dressingen och toppa med ägghalvor och sardeller. Strössla persilja över och servera genast!
29 juni 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept