Grillad ryggbiff med bearnaisesås, rostad potatis och sparris

Grillad ryggbiff med bearnaisesås, rostad potatis och sparris
Foto: TV4

Grillad ryggbiff med bearnaisesås, rostad potatis och sparris

Av: Niklas - Sigtuna

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

40 min

Få saker slår en välstekt biff, i det här fallet grillad, med tillbehör som hemslagen bearnaisesås, rostad potatis, tomat och sparris. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg ryggbiff
  • salt
  • svartpeppar

Bearnaisesås

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 300 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 kruka persilja, grovt hackad
  • tabasco
  • chilipulver

Tillbehör

  • 12 gröna sparrisar
  • 2 tomater, halverade
  • 24 delikatesspotatisar

Gör så här

Bearnaisesås

  1. Häll vatten och vitvinsvinäger i en kastrull, koka upp och reducera ner. Smält smöret i en annan kastrull. Koka upp ett vattenbad i en tredje kastrull. Häll i äggulorna i en metallbunke och häll sedan över vitvinsreduktionen under omrörning, värm över vattenbad och under omrörning tills det tjocknat till vaniljsåskonsistens, ta sedan bort bunken från värmen.
  2. Droppa i det smälta smöret under omrörning. Tillsätt kryddorna och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Ryggbiff

  1. Bryn köttet på grillen. Tillaga sedan i ugnen till innertemperaturen är 58 grader. Salta och peppra.

Tomat och sparris

  1. Grilla i ugn tills de fått färg men fortfarande behåller sin krispighet.

Rostad potatis

  1. Värm ugnen till 200 grader, lägg potatisen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 60 minuter.