Grillad portabello med krämig ostfyllning

Grillad portabello med krämig ostfyllning
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad portabello med krämig ostfyllning

2

10 ingredienser

30 m

Grillad portabello med en fyllning på vegofärs, tacokrydda och västerbottensost blir en lyckad rätt till sommarens alla grillkvällar.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 portabellosvampar
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g vegofärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 taco kryddmix
  • 15 g babyspenat [1 näve]
  • 125 g mozzarellaost, hackad
  • 50-75 g Västerbottensost, riven
  • peppar, nymald
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Gröp ur innehållet ur portabellohattarna och låt gå en stund på grillen (eller i ugnen på .
  2. Stek det urgröpta innehållet tillsammans med hackad lök och vegofärs. Tillsätt vatten och tacokrydda samt babyspenaten och låt gå en stund till.
  3. Fyll hattarna med mozzarella i botten, fyll på med den stekta färsröran och toppa sedan med västerbottensost.
  4. Grilla (eller fortsätt låt gå i ugnen) tills osten smält. Toppa med lite nymald peppar och hackad, färsk persilja.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer