Grillad portabello med krämig ostfyllning

1 röst
30 m
4-6
Grillad portabello med krämig ostfyllning
Foto: Köket.se

Grillad portabello med en fyllning på vegofärs, tacokrydda och västerbottensost blir en lyckad rätt till sommarens alla grillkvällar.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 4 portabellosvampar
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g vegofärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 taco kryddmix
  • 15 g babyspenat [1 näve]
  • 125 g mozzarellaost, hackad
  • 50-75 g västerbottensost, riven
  • peppar, nymald
  • färsk persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gröp ur innehållet ur portabellohattarna och låt gå en stund på grillen (eller i ugnen på .
  2. Stek det urgröpta innehållet tillsammans med hackad lök och vegofärs. Tillsätt vatten och tacokrydda samt babyspenaten och låt gå en stund till.
  3. Fyll hattarna med mozzarella i botten, fyll på med den stekta färsröran och toppa sedan med västerbottensost.
  4. Grilla (eller fortsätt låt gå i ugnen) tills osten smält. Toppa med lite nymald peppar och hackad, färsk persilja.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...