I samarbete med Santa Maria

Grillad portabello med krämig ostfyllning

0 röster
30 m
4-6
Grillad portabello med krämig ostfyllning
Foto: Köket.se

Grillad portabello med en fyllning på vegofärs, smakrika Taco Hot Cayenne-kryddor från Santa Maria och västerbottensost blir en lyckad rätt till sommarens alla grillkvällar.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 4 portabellosvampar, stora
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g vegofärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 Taco Hot Cayenne (halv förp.) Santa Maria
  • 15 g babyspenat (1 näve)
  • 125 g mozzarella, hackad
  • 50-75 g västerbottenost, riven
  • peppar, nymald
  • färsk persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gröp ur innehållet ur portabellohattarna och låt gå en stund på grillen (eller i ugnen på .
  2. Stek det urgröpta innehållet tillsammans med hackad lök och vegofärs. Tillsätt vatten och Taco Hot Cayenne från Santa Maria samt babyspenaten och låt gå en stund till.
  3. Fyll hattarna med mozzarella i botten, fyll på med den stekta färsröran och toppa sedan med västerbottensost.
  4. Grilla (eller fortsätt låt gå i ugnen) tills osten smält. Toppa med lite nymald peppar och hackad, färsk persilja.
21 maj 2019

Laddar fler recept...