Grillad paprikasallad med fetaost

Grillad paprikasallad med fetaost
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Grillad paprikasallad med fetaost

10 ingredienser

10 m

Sommarsmaker som är lika goda en kylig januarikväll. En matig sallad med mycket smak som hängt med mig sedan jag pluggade och gjorde matlådor på morgonen innan skolan. Då var den här perfekt eftersom den gick så snabbt och man inte ens behövde sätta på spisen. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 1 citron, saft och zest
  • 0,5 rödlök
  • 2 förp kikärtor (à 410 g)
  • 2 förp grillad paprika (á 500 g)
  • 3 tomater
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Riv citronzest på ett stort fat och pressa sedan över saften.
  2. Skala och finstrimla rödlöken och lägg den på fatet. Blanda löken med citronzest och saft.
  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg på fatet.
  4. Häll av vätskan som paprikorna ligger i och dela ner paprikan i mindre bitar.
  5. Dela tomaterna i klyftor och sedan klyftorna i två.
  6. Lägg paprika och tomat på fatet och bryt över fetaosten.
  7. Häll på olja, plockad timjan, peppar och salt. Rör om och servera.