Grillad marinerad hälleflundra med limeyoghurt

Grillad marinerad hälleflundra med limeyoghurt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad marinerad hälleflundra med limeyoghurt

8 ingredienser

Hälleflundra är en härlig fisk som passar utmärkt att grilla. Kokt potatis och kokta haricots verts smakar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 800 g hälleflundra (i 4 skivor)
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 krm vitpeppar

Till servering:

  • 1 tomat
  • 1 citron
  • 4 port potatis, kokt

Limeyoghurt:

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk limefrukt, saft, pressad

Gör så här

  1. Marinad: Blanda ihop peppar och citronsaft. Låt fisken ligga i marinaden i ca 30 minuter.
  2. Skiva tomat och citron till garnering. Pressa saften ur limefrukterna. Rör ner limesaften i yoghurten och ställ kallt till servering.
  3. Grilla fisken i 4 minuter på var sida. Är skivorna tjocka kan de efterkokas i 100° ugn i 2-4 minuter. Servera fisken på varma tallrikar. Garnera med citron, tomat och kaprisbär.