Grillad laxfilé med chipotlechutney

Grillad laxfilé med chipotlechutney
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad laxfilé med chipotlechutney

6

3 steg att laga

13 ingredienser

Till den grillade laxen serveras en smakrik chutney.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 grön spansk peppar

chutney:

  • 1 poblanochilifrukt
  • 1 chipotlechilifrukt
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 förp majskorn
  • 1 dl färdigkokta svarta bönor
  • 2 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Chutney: Värm ugnen till 250°. Rosta chilifrukterna i ugnen i 10 min. Skala och finhacka fruktköttet. Tärna äpplet. Blanda chili, äpple, vinäger, socker, majs och bönor i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Lägg ner bland övriga ingredienser och koka upp. Sänk värmen och sjud i 25 min. Låt svalna.
  2. Skär laxfilén i portionsbitar. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla med skinnsidan ner i 1-1 1/2 min. Vänd och grilla köttsidan i ca 3 min eller tills laxen har en innertemperatur av 58°.
  3. Strimla den spanska pepparn fint. Servera laxen med chutney och strö över spansk peppar. Laxen passar utmärkt att grilla på träkolsgrill.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer