• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad lammkotlett med spenat- och linssallad

Grillad lammkotlett med spenat- och linssallad
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Grillad lammkotlett med spenat- och linssallad

4 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Grillade lammkotletter serverade med en fräsch sallad på linser, citron och spenat. Till serveras den marockanska röran chermoula som görs på bl a chili, färsk koriander och spiskummin. 

Tips! Chermoulan passar även fint som marinad till fisk. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g lammkotlett (eller lammracks)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 tomater
  • 1 dl gröna linser, färdigkokta
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Chermoula

  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 citron
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka spenaten grovt. Skär tomaten i tärningar. Lägg i en bunke och blanda med de kokta linserna. Krydda med salt och peppar och smaka av med pressad citron.
  2. Chermoula
    Lägg chili, persilja, koriander, olivolja och salt i en blender eller liknande och mixa till en slät röra Tillsätt salt, peppar och spiskummin och mixa kort igen.
  3. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Grilla eller stek dem på medelhög värme tills de är klara, innertemperaturen ska vara mellan 58-70 grader.
  4. Servera de grillade kotletterna med linssallad och toppa med chermoulan.