• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad lammkotlett med spenat- och linssallad

2 röster
30 min
4
Grillad lammkotlett med spenat- och linssallad
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammkotlett (eller lammracks)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 tomater
  • 1 dl gröna linser, färdigkokta
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Chermoula

  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 citron
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka spenaten grovt. Skär tomaten i tärningar. Lägg i en bunke och blanda med de kokta linserna. Krydda med salt och peppar och smaka av med pressad citron.
  2. Chermoula
    Lägg chili, persilja, koriander, olivolja och salt i en blender eller liknande och mixa till en slät röra Tillsätt salt, peppar och spiskummin och mixa kort igen.
  3. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Grilla eller stek dem på medelhög värme tills de är klara, innertemperaturen ska vara mellan 58-70 grader.
  4. Servera de grillade kotletterna med linssallad och toppa med chermoulan.
8 september 2018