Grillad kyckling med spanska potatisar & salsa verde

Foto: Köket.se
Grillad kyckling med spanska potatisar & salsa verde
9 ingredienser
30 min
Denna färdigmarinerade gremolata-kyckling passar alldeles utmärkt tillsammans med kanariska potatisar som fått koka i riktigt saltat vatten. Servera med en knallgrön salsa verde fylld av smak från basilika och persilja!
Svensk kyckling från Lönneberga

Svensk kyckling från Lönneberga
Färdigmarinerad kycklingbröstfilé - snabbt, enkelt och supergott!
Läs mer
Ingredienser
Kyckling
- 2 förp Lönneberga Bröstfilé Gremolata (à 325 g)
Spanska potatisar
- 800 g delikatesspotatis
- 2-3 dl grovt salt
Salsa verde
- 1 kruka färsk bladpersilja
- 1 kruka basilika
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl kapris
- 1 citron, zest och saft
- 0,5 dl olivolja
Gör så här
- Koka potatisen i vatten och salt ca 15 minuter tills potatisen är klar. Häll av vattnet och låt potatisen bli vit och skrynklig av saltet.
- Mixa alla ingredienser till salsa verden med hjälp av en stavmixer.
- Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.
- Servera tillsammans med salsa verde och spanska potatisar.
Tips! Det går förstås bra att steka kycklingen också!
TIPS!