Grillad kyckling med bakad fetaost

NYHET
Grillad kyckling med bakad fetaost
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Grillad kyckling med bakad fetaost

18 ingredienser

40 min

Trevlig grillmiddag med marinerade kycklingklubbor som läggs på grillen och serveras med fetaost bakad tillsammans med tomat, lök, svarta oliver och oregano. När fetaosten blir varm blir den härligt mjuk och krämig i konsistensen. Jättegott ihop med de grillade kycklingklubborna!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor

Marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk cayennepeppar (om du gillar hetta annars paprikapulver)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk salt (gärna örtsalt)
  • 0,5 tsk svartpeppar

Bakad fetaost

  • 3 fetaostar (à 150 g)
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • ca 1,5 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano

Gör så här

Grillad kyckling

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär 3-4 snitt tvärs över kycklingen, på skinnsidan. Pensla på marinaden och låt gärna kycklingen marinera en stund.
  2. Grilla kycklingklubborna ca 15 minuter på varje sida, tills de får en fin färg. Lägg sedan kycklingen på sidorna av gallret där glöden inte är som starkast och låt kycklingen grillas långsamt, gärna under lock, tills de är tillagade rakt igenom i mitten och har en temperatur på 82 grader närmast benet.

Bakad fetaost

  1. Skär löken i tunna strimlor. Halvera tomaterna. Ringla lite olivolja i botten av en ugnssäker form som du kan ställa direkt på grillgallret. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla på olivolja.
  2. Ställ formen på grillen och tillaga ca 15 minuter. Ringla olivolja över och servera genast tillsammans med den grillade kycklingen.