Grillad halloumi och aubergine

43 röster
4
Grillad halloumi och aubergine
Foto: TV4

Mycket delikatare än så här blir det knappast! Härligt grillad äggplanta med varm grillad cypriotisk ost. Servera alltsammans rykande hett med en klick örtsmör.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora auberginer
  • 200 g halloumi
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 färska tomater
  • 1 rödlök
  • salt, peppar
  • olivolja, vit balsamvinäger
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl persilja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Örtsmör: Mixa smör, vitlök och persilja i matberedare. Krydda med salt och peppar. Frys smöret i plastfilm till servering.
  2. Skär aubergine i skivor och salta dem på bägge sidor. Låt ligga i 30 minuter, skölj sedan och klappa torr med handduk eller papper.
  3. Skala, skiva under tiden lök och tomat. Blanda med soltorkad tomat, salt, peppar, olja och vinäger till en sås/salsa.
  4. Grilla aubergine och ost. Varva dem på varma tallrikar och fördela salsa och örtsmör över.
27 april 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept