Grillad fylld paprika med matvete och salsa verde

6 röster
30 m
4

Skönt grön rätt med matvete och snackspaprikor som du fyller med fetaost och tillagar i ugnen. De fyllda paprikorna får en perfekt smakbalans av sött och salt. Salsa verden gjord på bland annat persilja och saltgurka blir pricken över i.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 st snackspaprikor, små och röda
  • 300 g fetaost
  • salt
  • olivolja

Matvete

  • 2 dl matvete
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • olivolja

Salsa verde

  • 1 knippe bladpersilja
  • 100 g saltgurka, avrunnen
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt, svartpeppar
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Paprikor
    Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär av toppen av paprikan. Pressa i smulad fetaost nästan hela vägen ut.
  3. Salta och gnid in paprikan med olivolja. Grilla paprikan i ugnen ca 20 minuter tills den fått fin färg och är mjuk.
  4. Matvete
    Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Sila bort eventuell vätska och blanda med hackad persilja, salt och olivolja före servering.
  5. Salsa verde
  6. Mixa alla ingredienser till såsen i matberedare. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
  7. Servera paprikorna med matvetet och ringla över salsa verde-såsen. Garnera med persilja.
12 maj 2018

Fler goda recept