Grillad fläskytterfilé med örtsmör och rucolasallad

Grillad fläskytterfilé med örtsmör och rucolasallad

19 ingredienser

45 min

Ett måste till sommarens grillkvällar. En smakrik grillad fläskytterfilé med världens godaste örtsmör och en fräsch sallad till - mums!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kalvfond
ToT produkt kalvfond

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kalvfond

Höjer smaken på allt ifrån en mustig köttgryta till enkla köttbullar och en klassisk Bolognese.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 3 msk olja
  • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 1 msk honung
  • 1 msk japansk soja
  • svartpeppar

Örtsmör

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 0,5 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 1 msk persilja
  • 1 msk basilika
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Ruccolasallad

  • 65 g rucolasallad
  • olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • flingsalt
  • 50 g parmesanost

Gör så här

Örtsmör

  1. Hacka de färska örterna och pressa vitlöken. Mosa ihop örterna med smöret, vitlöken och fonden. Rulla ihop till en rulle i plastfolie och lägg in i frysen eller kylen.

Fläskytterfilén

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i fläskytterfilén och låt stå i minst 20 minuter, men gärna i ett par timmar i kylen.
  2. Grilla fläskytterfilén tills den är färdig, med en innertemperatur på mellan 65-70 grader. Låt fläskytterfilén vila en stund innan du skär upp den i skivor.
  3. Lägg upp rucola på ett serveringsfat. Dressa med olivolja, citronsaft och toppa med flingsalt och hyvlad parmesan. Lägg över skivorna av fläskytterfilén och toppa med det hemmagjorda örtsmöret. Njut!
TIPS!
Fler tips!
Foliepaket med fetaost och potatis Bong tot

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer