Grillad fläskkotlett med fetaostpaket
Grillad fläskkotlett med fetaostpaket
16 ingredienser
50 min
Stefan lägger kotletter på grillen och serverar med ugnsrostad potatis i god marinad och läckra paket fyllda med fetaost, tomat och paprika.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 4 fläskkotletter, med ben
Fetaostpaket
- 1 kruka färsk oregano
- 1 citron, finrivet skal och pressad saft
- 2 förp fetaost (à 150 g)
- 150 g körsbärstomater, delade
- 100 g grillad paprika, delad i grova bitar
- 2 salladslökar, tunt skivade
- olivolja
Potatis
- 600 g mjölig potatis
- olivolja
- salt
Potatismarinad
- 3 msk dijonsenap
- 3 msk worcestersås
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 0,5 knippe färsk persilja, finhackad
- bakplåtspapper
- klädnypor i trä
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen ca 30-40 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till potatismarinaden.
- När potatisen är klar, vänd rund de varma klyftorna i marinaden.
- Vik paket som små kuvert av bakplåtspapper, spela klippet för att se hur Stefan viker paketen.
- Bygg varje paket med fetaost i botten, rostad paprika, delade tomater, lite olivolja, salt och peppar och oregano.
- Fäst med träklädnypa så de sitter ihop. Om du kör paketen på grillen, blötlägg klädnyporna i vatten innan.
- Ugnsbaka paketen i ca 10 minuter eller lägg dem på grillen.
- Grilla köttet, krydda med salt och peppar och pensla köttet med lite worcestersås medan det grillas.
- Servera det grillade köttet med fetaostpaket och ugnsrostad potatis.