Grillad fläskkotlett med café de paris-smör och rostad potatis

koket.se
Grillad fläskkotlett med café de paris-smör och rostad potatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Grillad fläskkotlett med café de paris-smör och rostad potatis

20 ingredienser

45 min

Lättlagad grillrätt med fläskkotletter och rostad potatis där kryddsmöret "Café de Paris" är hjälten och ger en fantastiskt god smakupplevelse.  

Tips! Det blir en stor sats av smöret, det som blir över går att frysa in.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Grillad fläskkotlett

  • 4 fläskkotletter (med ben)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Café de paris-smör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 4 sardellfiléer
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 msk örter provencale
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk cognac
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 citron, skalet
  • salt

Rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • olivolja
  • salt

Garnering

  • 0,5 ask krasse

Gör så här

Fläskkotlett

  1. Gnid in köttet med salt peppar och olja. Grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Låt vila ca 5 minuter före servering.

Café de paris-smör

  1. Finhacka sardellerna och blanda med övriga ingredienser. Vispa ihop till ett fluffigt smör. Smaka av med salt.

Rostad färskpotatis

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela potatisen i mindre bitar om de är stora. Gnid in med salt och olivolja.
  2. Rosta i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 15-25 minuter.

Servering

  1. Servera de nygrillade kotletterna med en rejäl klick Café de Paris-smör och rostad färskpotatis. Garnera gärna med smörgåskrasse.

Glöm inte att matsortera resterna från citron och smörgåskrasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fläskkotlett med kryddsmör. /Köket-redaktionen