Grillad fläskkotlett med café de paris-smör och rostad potatis

50 röster
45 min
4
Grillad fläskkotlett med café de paris-smör och rostad potatis
Foto: TV4

Lättlagad grillrätt med fläskkotletter och rostad potatis där kryddsmöret "Café de Paris" är hjälten och ger en fantastiskt god smakupplevelse.  

Tips! Det blir en stor sats av smöret, det som blir över går att frysa in. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Grillad fläskkotlett

  • 4 fläskkotletter, på ben
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Café de paris-smör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 4 sardellfiléer
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 msk franska örter (herbes de provance)
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk cognac
  • 0,5 tsk gult currypulver
  • 0,5 citron, skalet
  • salt

Rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis, skrubbad
  • olivolja
  • salt

Garnering

  • 0,5 ask krasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fläskkotlett
    Gnid in köttet med salt peppar och olja. Grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Låt vila ca 5 minuter före servering.
  2. Café de paris-smör
    Finhacka sardellerna och blanda med övriga ingredienser. Vispa ihop till ett fluffigt smör. Smaka av med salt.
  3. Rostad färskpotatis
    Sätt ugnen på 250 grader. Dela potatisen i mindre bitar om de är stora. Gnid in med salt och olivolja.
  4. Rosta i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 15-25 minuter.
  5. Servering
    Servera de nygrillade kotletterna med en rejäl klick Café de Paris-smör och rostad färskpotatis. Garnera gärna med smörgåskrasse.
  6. Glöm inte att matsortera resterna från citron och smörgåskrasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fläskkotlett med kryddsmör. /Köket-redaktionen
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...