Grillad flankstek med chimichurri

Foto: Scan
Grillad flankstek med chimichurri
7 ingredienser
15 min
En god grillad flankstek tillsammans med en fräsch chimichurri gjord på färska örter. Sommarens bästa grillrecept att spara och laga!
Så väljer du rätt kött i butik

Så väljer du rätt kött i butik
Att välja svenskt spelar roll. Här hittar du tips och fler recept med svenska smaker.
Läs mer
Ingredienser
- 640 g Scan Styckmästarens Flankstek
- 1 kruka blandade örter (ex persilja, gräslök, timjan, basilika)
- 0,5 gurka
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl rapsolja
- 1 citron
- chilipeppar, efter smak
Gör så här
- Finhacka gurka, örter, vitlök och chili, blanda med olja.
- Grilla köttet lätt rosa, låt vila 10 minuter.
- Skiva köttet tunt, salta lätt och toppa med din chimichurri.
- Servera gärna med grillade grönsaker ex squash och citron eller en god sallad!
TIPS!
Fler tips!

Fler tips!
Här kan du se mer om hur du kan göra skillnad genom att välja svenskt kött.
Läs mer
Att välja svenskt kött spelar roll!

Att välja svenskt kött spelar roll!
Kolla på klippet för att lära dig mer om hur du kan göra stor skillnad genom att välja svenskt.
Läs mer