• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad fetaost med vattenmelonsallad

Grillad fetaost med vatenmelonsallad
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Grillad fetaost med vattenmelonsallad

6 steg att laga

17 ingredienser

40 min

En ljuvligt god sommarsallad med vattenmelon! Serveras med grillad fetaost på grekiskt vis med oliver, röd lök och oregano. 

läs mer
Kökets kurser
Promoruta Zeina baklava

Upptäck Mellanösterns smaker! Gå Zeinas onlinekurs. 
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner6 portioner

sallad

  • 1 knippe rädisa
  • 1 gurka
  • 1 förp salladsmix
  • 0,5 vattenmelon
  • 1 rödlök
  • 10 körsbärstomater
  • olivolja
  • crema di balsamico
  • salt
  • peppar

fetaost

  • 3 förp fetaost [150 g styck]
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Sallad
    Arrangera alla ingredienser på ett stort fat. Avvakta med att hälla på dressingen till servering.
  2. Fetaost
    Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor.
  3. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla olivolja över.
  4. Baka på grillen, under lock, tills osten smält något - cirka 15-20 min. Eller använd ugnen, baka mitt i ugnen på 200° i ca 15-17 min.
  5. Ringla lite olivolja över fetaosten när den är klar. Häll på dressingen på salladen och servera med fetaosten och bröd!
  6. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda sommarsallad. /Köket-redaktionen