Grillad fetaost med vattenmelonsallad

koket.se
Grillad fetaost med vatenmelonsallad
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Grillad fetaost med vattenmelonsallad

17 ingredienser

40 min

En ljuvligt god sommarsallad med vattenmelon! Serveras med grillad fetaost på grekiskt vis med oliver, röd lök och oregano.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

sallad

  • 1 knippe rädisa
  • 1 gurka
  • 1 förp salladsmix
  • 0,5 vattenmelon
  • 1 rödlök
  • 10 körsbärstomater
  • olivolja
  • crema di balsamico
  • salt
  • peppar

fetaost

  • 3 förp fetaost [150 g styck]
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

Sallad

  1. Arrangera alla ingredienser på ett stort fat. Avvakta med att hälla på dressingen till servering.

Fetaost

  1. Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor.
  2. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla olivolja över.
  3. Baka på grillen, under lock, tills osten smält något - cirka 15-20 min. Eller använd ugnen, baka mitt i ugnen på 200° i ca 15-17 min.
  4. Ringla lite olivolja över fetaosten när den är klar. Häll på dressingen på salladen och servera med fetaosten och bröd!

Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda sommarsallad. /Köket-redaktionen