Grillad fetaost med vatenmelonsallad

29 röster
40 min
6

En ljuvligt god sommarsallad med vattenmelon! Serveras med grillad fetaost på grekiskt vis med oliver, röd lök och oregano. 

Visa mer
40 min
6
6 portioner

Du behöver

sallad

  • 1 knippe rädisa
  • 1 gurka
  • 1 förp småblad, blandade
  • 0,5 vattenmelon
  • 1 rödlök
  • 10 körsbärstomater
  • olivolja
  • crema di balsamico
  • salt
  • peppar

fetaost

  • 3 förp fetaost [150 g styck]
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano

Tillbehör

  • surdegsbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sallad
    Arrangera alla ingredienser på ett stort fat. Avvakta med att hälla på dressingen till servering.
  2. Fetaost
    Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor.
  3. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla olivolja över.
  4. Baka på grillen, under lock, tills osten smält något - cirka 15-20 min. Eller använd ugnen, baka mitt i ugnen på 200° i ca 15-17 min.
  5. Ringla lite olivolja över fetaosten när den är klar. Häll på dressingen på salladen och servera med fetaosten och bröd!
  6. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda sommarsallad. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...