Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter
Foto: Eva Hildén Smith
Daniel Lakatosz 2019
Daniel Lakatosz 2019

Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

45

4 steg att laga

30 ingredienser

1 h

En härlig rätt som kan avnjutas med familj och vänner på en mexikansk fest /Daniel

Ingredienser

portioner2 portioner

Långbakade tomater

  • 10 körsbärstomater
  • 10 gula körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Köttet

  • 350 g entrecôte [2 skivor à 175 g]
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan

Majs- och potatiskroketter

  • 6 mjöliga potatisar
  • 300 g konserverad majs
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 l frityrolja

Chimichurri

  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe färsk kruspersilja
  • 1 knippe oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Långbakade tomater
    Skär tomaterna i hälften, placera i en ugnsform. Ringla över olivoljan och balsamvinägern. Salta och peppra rikligt. Lägg i ugnen i minst en timme, 110 grader.
  2. Köttet
    Ta ut köttet från kylen så det blir rumstempererat. Salta och peppra ganska mycket. Stek hastigt i olivolja så att det får en fin yta. I med smör, vitlöksklyfta och timjan. Ös köttet med smöret tills innetemperatur är nådd, i detta fall 52 grader (köttet stiger med några grader när det vilar), låt köttet vila i foliepapper i minst 15 minuter.
  3. Majs- och potatiskroketter
    Koka potatisen tills den är mjuk. Rosta majsen i en stekpanna utan fett så den får en fin yta. Blanda majsen med potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar, panera i mjöl, ägg och till sist panko. Fritera tills gyllenbruna
  4. Chimichurri
    Lägg alla örter i en mixer, i med hackad vitlök, hackad chili, rödvinsvinäger och olja. Mixa tills det blir en sås. Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer