Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

1 h
2
Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter
Foto: Eva Hildén Smith
1 h
2

Du behöver

Långbakade tomater

  • 10 röda cocktailtomater
  • 10 gula cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Köttet

  • 350 g entrecôte (2 skivor à 175 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan

Majs- och potatiskroketter

  • 6 medelstora mjöliga potatisar
  • 300 g konserverad majs
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 1 l frityrolja

Chimichurri

  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe kruspersilja
  • 1 knippe oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chili
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Långbakade tomater
    Skär tomaterna i hälften, placera i en ugnsform. Ringla över olivoljan och balsamvinägern. Salta och peppra rikligt. Lägg i ugnen i minst en timme, 110 grader.
  2. Köttet
    Ta ut köttet från kylen så det blir rumstempererat. Salta och peppra ganska mycket. Stek hastigt i olivolja så att det får en fin yta. I med smör, vitlöksklyfta och timjan. Ös köttet med smöret tills innetemperatur är nådd, i detta fall 52 grader (köttet stiger med några grader när det vilar), låt köttet vila i foliepapper i minst 15 minuter.
  3. Majs- och potatiskroketter
    Koka potatisen tills den är mjuk. Rosta majsen i en stekpanna utan fett så den får en fin yta. Blanda majsen med potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar, panera i mjöl, ägg och till sist panko. Fritera tills gyllenbruna
  4. Chimichurri
    Lägg alla örter i en mixer, i med hackad vitlök, hackad chili, rödvinsvinäger och olja. Mixa tills det blir en sås. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept