Grillad caesarsallad

Grillad caesarsallad
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Grillad caesarsallad

14 ingredienser

45 min

Ingredienser

portioner
  • 2 romansallad
  • 1 schalottenlök
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt
  • svartpeppar

Dressing

  • 1 ägg
  • 2 sardellfiléer
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-2 dl parmesanost
  • 1-2 dl rapsolja (eller jordnötsolja)
  • svartpeppar
  • salt

Till servering

  • krutonger

Gör så här

  1. Grilla salladsbladen och kycklingen. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Koka ägget 2 minuter.
  3. Lyft upp, låt svalna och knäck ägget i en bägare. Mixa alla ingredienser till dressingen utom ost medan du häller i olja. Mixa ner osten till önskad konsistens och smaka upp! Mer olja = tjockare dressing.
  4. Blanda salladen i dressingen och toppa med kyckling och krutonger.