Grillad caesarsallad
Grillad caesarsallad
14 ingredienser
45 min
Ingredienser
- 2 romansallad
- 1 schalottenlök
- 1 kg kycklinglårfilé
- salt
- svartpeppar
Dressing
- 1 ägg
- 2 sardellfiléer
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk dijonsenap
- 1-2 dl parmesanost
- 1-2 dl rapsolja (eller jordnötsolja)
- svartpeppar
- salt
Till servering
- krutonger
Gör så här
- Grilla salladsbladen och kycklingen. Krydda med salt och svartpeppar.
- Koka ägget 2 minuter.
- Lyft upp, låt svalna och knäck ägget i en bägare. Mixa alla ingredienser till dressingen utom ost medan du häller i olja. Mixa ner osten till önskad konsistens och smaka upp! Mer olja = tjockare dressing.
- Blanda salladen i dressingen och toppa med kyckling och krutonger.