Grillad biff med kalvhjärta, kålrabbi och chimichurri

Grillad biff på ben med kalvhjärta, kålrabbi och chimichurri
Foto: TV4
Florencia Abella Kockarnas Kamp 2023
Florencia Abella Kockarnas Kamp 2023

Grillad biff med kalvhjärta, kålrabbi och chimichurri

Av: Florencia Abella

Från: Kockarnas kamp

16 ingredienser

Kolgrillad biff i argentinsk stil med helbakad kålrabbi, grillat kalvhjärta och chimichurri.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g biff, med benet kvar
  • 1 kalvhjärta
  • 2-3 kålrabbi
  • 8 körsbärstomater
  • 2 krispsallad
  • olivolja
  • gräslök
  • äppelcidervinäger

Chimichurri

  • 200 g persilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 6 msk rödvinsvinäger
  • 30 g färsk oregano
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 dl rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Tänd kolgrillen.
  2. Grilla biffen till en innertemperatur på 45 grader.
  3. Baka kålrabbin direkt på kolen tills den blir svartbränd. Skala bort det brända och skiva tunt. Marinera skivorna med olivolja, salt, gräslök och äppelcidervinäger.
  4. Skär kalvhjärtat i mindre bitar och lägg på grillen.
  5. Dela tomaterna på mitten och ringla lite olivolja över. Tvätta salladshuvudet och skär i jämna skivor.
  6. Lägg lite hö på kolen och grilla/rök sedan tomaterna och salladen över elden.

Chimichurri

  1. Skala och finhacka vitlöken. Plocka bladen från persiljan och oregano och hacka fint.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  3. Skär köttet i skivor och servera med tillbehören.