Grillad auberginesallad

Grillad auberginesallad
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Grillad auberginesallad

16 ingredienser

20 m

Smakrik grillad auberginesallad med syrlig örtolja.

Ingredienser

portioner

Örtolja

  • 2 jalapeños, skivade
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe mynta
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • salt (efter smak)

Grillad aubergine

  • 2 aubergines
  • olivolja (till pensling)
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 100 g fetaost
  • 1 dl valnötter
  • 2 röda chilifrukter

Gör så här

Örtolja

  1. Blanda alla ingredienserna förutom oljan och mixa slätt. Tillsätt oljan och smaka av med salt.

Grillad aubergine

  1. Skär bort roten på auberginen och skär resten i lagom tjocka skivor.
  2. Blanda olivolja, salt och peppar och pensla skivorna med oljan. Grilla skivorna 3-4 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg.

Servering

  1. Lägg upp skivorna på ett fat och ringla över örtoljan. Smula över fetaosten och nötterna. Servera direkt.