Grillad ananas med kokosgrädde

Grillad ananas med kokosgrädde
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad ananas med kokosgrädde

6

3 steg att laga

6 ingredienser

Vegansk dessert som gör sig underbar som avslutning på en god middag. Leilas grillade ananas med kokosgrädde, granatäpple och limezest. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 ananas
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 msk rörsocker
  • 1 limefrukt, rivet skal från
  • 1 dl rostade kokosflakes
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Skala ananasen, skär bort stocken (mittbiten) och skär den i klyftor.
  2. Blanda kokosgrädden med råsocker och rivet limeskal.
  3. Grilla ananasskivorna och lägg dem på ett fat. Ringla över kokosgrädden och strö över kokos och granatäppelkärnor. Servera ananasen varm.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer