Griljerad kålrot

Griljerad kålrot

Vill man äta vegetariskt under julen kan ett alternativ till traditionell julskinka vara griljerad kålrot. Observera att griljeringen innehåller ägg.

20 december 2016

Du behöver

  • 1 nypa kryddpeppar
  • 1 nypa nejlikor
  • 1 nypa fänkål
  • 1 stor kålrot, gärna ekologisk
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • vatten

Griljering

  • 1 äggula
  • 2 msk skånsk senap
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Kålrot
    Skala kålroten. Lägg den tillsammans med kryddorna i en kastrull med rikligt med vatten. Koka kålroten tills den blir mjuk. Känn med en sticka, när kålroten är lagom mjuk känns den ungefär som fast kokt potatis.
  2. Griljering
    Blanda äggula och senap i en skål. Bred ut blandningen över kålroten. Sikta eller strö över ströbrödet. Ställ in kålroten i mitten av ugnen på 200 grader och griljera den i ca 10 minuter till griljeringen fått en vacker gyllenbrun färg.
Kommentera receptet

Fler goda recept