Griljerad julskinka med senap

Griljerad julskinka med senap
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Griljerad julskinka med senap

5 ingredienser

30 min

En klassisk julskinka med smak av grovkorning senap. Denna passar perfekt på julbordet men är precis lika god att göra några veckor innan jul för att njuta av på en god bit bröd.    

Ingredienser

  • 1 julskinka (i mellanstorlek, kokt eller ugnsbakad)
  • 5 msk grovkornig senap
  • 2 äggulor
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl ströbröd (eller panko)

Gör så här

  1. Blanda äggula med senap och tillsätt honung.
  2. Rubba in blandningen över hela skinkan i ett ordentligt lager.
  3. Strö på ströbröd eller panko.
  4. Griljera i ugn på 225-250 grader tills den fått fin färg, det tar ca 10 minuter.
  5. Skiva upp och servera.

Dryckestips från Fredrik!

Enzo Bartoli Piemonte Nr 76055
En härlig blandning på druvorna nebbiolo och barbera fyller vinglaset med en kryddig smakprofil. Noter av fat, körsbär, kakao, salvia, tranbär, kanel, rosor och skogshallon. Servera lätt kyld till skinkan. Cin cin!

Côtes-du-Rhône Nr 2011
Klassiskt och tillgängligt rödpang från Rhone och den pålitliga vinfamiljen Guigal. Vi bjuds på viol, plommon, lite peppar, mineraler och dofter av varma höstskogar. Mulligt, stramt och på samma gång finns elegans och pigg syra på plats. Gott i glaset till både mat och sällskap.

Al Caleri by Chiara Condello Nr 51901
En producent ni absolut inte får missa är den talangfulla Chiara Condello. Från hennes skickliga händer kommer ett vin med enastående skärpa, djup och ett distinkt tanninbett. Vinet är härligt fruktdrivet med inslag av hallon, körsbär och blåbär, kombinerat med smakrika örter.