• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grekisk sallad med halloumaki

Grekisk sallad med halloumaki
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grekisk sallad med halloumaki

7 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Den perfekta sommarlunchen - en matig variant på grekisk sallad där fetaosten byts mot stekt halloumaki. 

Tips! Halloumakin kan bytas mot en annan stek- eller grillost.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 förp halloumakiost (alt halloumiost)
  • 1 gurka
  • 2 gröna paprikor
  • 2 rödlökar
  • 2 tomater
  • 1 burk kalamataoliver utan kärnor
  • 2 dl fullkornsbulgur och quinoa (alt andra gryn)
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 1 kruka färsk oregano
  • 30 g färsk spenat
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron, skal och juice

Gör så här

  1. Koka bulgur- och quinoablandningen enligt anvisning på paketet, håll varmt.
  2. Skär gurkan i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tärna tomaterna. Skär halloumaki i skivor.
  3. Mixa ihop dressingen med stavmixer till en helt slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp grynblandningen på ett fat. Blanda med 3/4 av alla grönsakerna samt 2 msk av dressingen.
  5. Stek halloumakin precis före servering.
  6. Toppa salladen med halloumakin och resten av grönsakerna. Droppa över resten av dressingen. Strö över oliverna och smula över den torkade oreganon.
  7. Glöm inte att matsortera skal från grönsaker och örter för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda sallad. /Köket-redaktionen