Grekisk sallad - Horiatiki salata

Grekisk sallad - Horiatiki salata
Foto: Apostolis Mastopis

Grekisk sallad - Horiatiki salata

6

2 steg att laga

10 ingredienser

30 min

Servera som lunch tillsammans med ett gott bröd, eller som tillbehör.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.


Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 6 tomater, skivade
  • 1 gurka, skalad och skivad
  • 2 gröna paprikor, skivade i ringar
  • 1 rödlök, skivad i ringar
  • 200 g fetaost
  • 15-20 kalamonoliver
  • torkad oregano

dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • salt

Gör så här

  1. Lägg de skivade grönsakerna i en salladsskål. Tillsätt kalamonoliver och fetaost och strö över lite oregano.
  2. Blanda olivolja med balsamvinäger och slå detta över salladen före serveringen. Servera med ett varmt, gott lantbröd.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer