Hacka lök, vitlök, selleri och morot smått. Stek i en gryta på hög värme i olivolja till löken får fin färg. Tillsätt oregano och tomatpuré och stek i 2 minuter.
Skölj linserna och lägg dem i grytan. Tillsätt vin och låt det koka i 1 minut. I med krossade tomater och koka sedan på hög värme utan lock i ca 15 minuter. Salta och peppra.
Skiva zucchini och aubergine i 1 cm breda skivor.
Blanda crème fraiche med riven ost och mjölk till en rinnig sås.
Ta en ugnsfast form och smörj med olivolja i botten. Täck med zucchini och aubergine och lägg sedan på en del av såsen. Täck med crème fraiche-blandningen och upprepa sedan allt!
Avsluta med att strö över fetaost och gratinera sedan i ugnen i 40 min.
Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Blanda med olja och vinäger, salt och peppar. Vänd ned hackad dill innan ni ska äta och servera tomatsalladen med gratängen!
Grekisk gratäng med zucchini, fetaost och linser | Köket.se