Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna
Foto: Tv4

Grekisk delikatesspanna

Av: Christina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1 h

Vad sägs om att förgylla helgen med en grekisk delikatesspanna med kyckling och tzatziki till huvudrätt?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Delikatesspanna

  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 800 g potatis, i klyftor
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor (eller 2 små)
  • 1 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar

Marinad

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • salt
  • peppar

Tzatziki

  • 0,5 gurka, riven
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Marinad

  1. Blanda olivolja, vatten, soja, sambal oelek, ingefära, pressad vitlök, salt och peppar till en marinad.

Delikatesspanna

  1. Strimla kycklingen och lägg den i marinaden och låt stå i kylen minst 30 minuter, men helst över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala och klyfta potatisen. Lägg bitarna i en långpanna med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Ta ut plåten ur ugnen, lägg på kycklingen samt strimlad paprika, tomat, rödlök, oliver och smulad fetaost. Tillaga ytterligare 15 minuter i ugnen.

Tzatziki

  1. Riv gurkan och låt den rinna av.
  2. Blanda yoghurt med vitlök, olivolja och flingsalt.
  3. Krama ur gurkan ordentligt och blanda ner i yoghurten.