Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna
Foto: Tv4

Grekisk delikatesspanna

Av: Christina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1 h

Vad sägs om att förgylla helgen med en grekisk delikatesspanna med kyckling och tzatziki till huvudrätt?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Delikatesspanna

  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 800 g potatis, i klyftor
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor (eller 2 små)
  • 1 dl kalamataoliver
  • 100 g fetaost, i bitar

Marinad

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • salt
  • peppar

Tzatziki

  • 0,5 gurka, riven
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Marinad

  1. Blanda olivolja, vatten, soja, sambal oelek, ingefära, pressad vitlök, salt och peppar till en marinad.

Delikatesspanna

  1. Strimla kycklingen och lägg den i marinaden och låt stå i kylen minst 30 minuter, men helst över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala och klyfta potatisen. Lägg bitarna i en långpanna med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Ta ut plåten ur ugnen, lägg på kycklingen samt strimlad paprika, tomat, rödlök, oliver och smulad fetaost. Tillaga ytterligare 15 minuter i ugnen.

Tzatziki

  1. Riv gurkan och låt den rinna av.
  2. Blanda yoghurt med vitlök, olivolja och flingsalt.
  3. Krama ur gurkan ordentligt och blanda ner i yoghurten.