Grekisk delikatesspanna

Foto: Tv4
Grekisk delikatesspanna
21 ingredienser
1 h
Vad sägs om att förgylla helgen med en grekisk delikatesspanna med kyckling och tzatziki till huvudrätt?
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Delikatesspanna
- 500 g kycklingfilé, strimlad
- 800 g potatis, i klyftor
- 1 gul paprika, strimlad
- 1 röd paprika, strimlad
- 3 tomater, i klyftor
- 1 rödlök, i klyftor (eller 2 små)
- 1 dl kalamataoliver
- 100 g fetaost, i bitar
Marinad
- 1 msk olivolja
- 2 msk vatten
- 2 tsk japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk malen ingefära
- 3 klyftor vitlök, pressad
- salt
- peppar
Tzatziki
- 0,5 gurka, riven
- 3 dl grekisk yoghurt
- 3 klyftor vitlök, pressad
- 1 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
Marinad
- Blanda olivolja, vatten, soja, sambal oelek, ingefära, pressad vitlök, salt och peppar till en marinad.
Delikatesspanna
- Strimla kycklingen och lägg den i marinaden och låt stå i kylen minst 30 minuter, men helst över natten.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta potatisen. Lägg bitarna i en långpanna med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen, lägg på kycklingen samt strimlad paprika, tomat, rödlök, oliver och smulad fetaost. Tillaga ytterligare 15 minuter i ugnen.
Tzatziki
- Riv gurkan och låt den rinna av.
- Blanda yoghurt med vitlök, olivolja och flingsalt.
- Krama ur gurkan ordentligt och blanda ner i yoghurten.