Green curry fried rice

Green curry fried rice
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Green curry fried rice

12 ingredienser

20 m

En snabb och smakrik middag med kyckling, ris och krispiga bönor passar perfekt till både vardag och helg.

Ingredienser

portioner
  • 250 g kycklinglårfilé, tärnad
  • 1 msk fisksås
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk grön currypasta (gärna hemgjord)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 6 dl jasminris, kallt kokt (gårdagens)
  • 2 dl gröna bönor, hackade
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 1 limefrukt
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med fisksåsen och låt stå en stund och marinera.
  2. Bryn lök och vitlök. Tillsätt currypasta och stek tills den blivit lite torrare.
  3. Tillsätt kokosmjölk.
  4. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt bönorna. Låt steka 3 minuter.
  5. Tillsätt riset och blanda runt. Blanda in koriander och smaka upp med lime och salt.