Gravad renstek med mandelpotatischips

koket.se
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Gravad renstek med mandelpotatischips

12 ingredienser

45 m

Gravad renstek med friterad mandelpotatis och en fräsch sallad på tomat och kapris kan bli en perfekt rätt i helgen.

Se Nazuk Turdieva laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Gravat renkött

  • 200 g gravat renkött

Sallad

  • 250 g små tomater
  • 1 rödlök (liten)
  • 30 g färsk bladpersilja
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk granskottssirap
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar

Mandelchips

  • 5 mandelpotatisar
  • 1 l olja (frityr eller raps)
  • salt

Gör så här

Gravat renkött

  1. Skiva köttet i lövtunna skivor, ställ åt sidan.

Sallad

  1. Skär tomaterna i mindre bitar samt finhacka löken och persiljan.
  2. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Mandelchips

  1. Skär potatisen i så tunna skivor som möjligt, gärna på mandolin.
  2. Lägg potatisskivorna i en skål och slå över kallt vatten. Låt stå i ca 30 minuter.
  3. Torka av potatisskivorna och fritera dem i olja på 160 grader tills de får en fin gyllene färg.
  4. Lägg på hushållspapper och salta direkt.

Servering

  1. Lägg mandelchipsen i botten på en tallrik.
  2. Fördela köttet över chipsen och toppa sedan med tomatsalladen.