Gravad renstek med mandelpotatischips
Gravad renstek med mandelpotatischips
12 ingredienser
45 m
Gravad renstek med friterad mandelpotatis och en fräsch sallad på tomat och kapris kan bli en perfekt rätt i helgen.
Se Nazuk Turdieva laga receptet

Ingredienser
Gravat renkött
- 200 g gravat renkött
Sallad
- 250 g små tomater
- 1 rödlök (liten)
- 30 g färsk bladpersilja
- 1 msk kapris
- 2 tsk granskottssirap
- 1 msk sherryvinäger
- salt
- peppar
Mandelchips
- 5 mandelpotatisar
- 1 l olja (frityr eller raps)
- salt
Gör så här
Gravat renkött
- Skiva köttet i lövtunna skivor, ställ åt sidan.
Sallad
- Skär tomaterna i mindre bitar samt finhacka löken och persiljan.
- Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Mandelchips
- Skär potatisen i så tunna skivor som möjligt, gärna på mandolin.
- Lägg potatisskivorna i en skål och slå över kallt vatten. Låt stå i ca 30 minuter.
- Torka av potatisskivorna och fritera dem i olja på 160 grader tills de får en fin gyllene färg.
- Lägg på hushållspapper och salta direkt.
Servering
- Lägg mandelchipsen i botten på en tallrik.
- Fördela köttet över chipsen och toppa sedan med tomatsalladen.