Grattis Andréa Brändström - vinnare av Hela Sverige bakar 2017!

Stort, stort grattis till vinsten i Hela Sverige bakar! Hur känns det?
Tack snälla! Det känns helt fantastiskt och så overkligt!

Vilken utmaning var roligast under säsongen? Och vilken var svårast?

Den roligaste utmaningen var nog hela semifinalen. Jag hade så otroligt kul under hela inspelningen och trots att allt inte gick enligt plan så blev ändå resultatet väldigt bra! Den svåraste utmaningen var helt klart första tekniska baket, tarte tatin och vaniljsås på en grill!

Vilket bakverk är du mest stolt över?
Jag är allra mest stolt över min första tårta American dream, att mitt första bak i tältet kunde ge mig en stjärna. Det känns fantastiskt kul! 

Recept på Andréas American dream - tårta med maräng, mjölkchoklad och färska bär >>

Har du något tips till framtida deltagare?
Förbered er ordentligt, provbaka alla recept på tid och variera smakerna!
 
Vad ska du göra nu?
Jag har redan startat ett företag och har mycket beställningar framöver, men också företagsevent och lite mässor. Min dröm är att så småningom kunna syssla med bakningen på 100 procent och öppna Fikerian i Hovslätt där jag bor!

Vilken sötsak är viktigast till julfirandet?

För mig är det bästa med jul pepparkakor och saffran, men det behöver inte vara i de klassiska formerna utan gärna något annat. Saffransmacarons med vit choklad och minicupcakes med pepparkaka, lingon och kola kommer nog bli julklassiker i min familj! 

Receptet på Andréas juliga cupcakes hittar du här >>

Vad bjuder du på för nyårsdessert?
Till nyår bjuder jag på en vacker desserttallrik med champagnemousse, brownie, champagnegelé och en hallon- och limesås! Receptet hittar du här >>


Så kul med den fina boken - om du bara får välja ett recept ur den, vilket är det absolut godaste?
Åh vad svårt! Jag kan nog inte välja ett recept, haha! Just nu får det nog ändå bli Pariservåfflor, spröda mördegskakor med smörkräm emellan.