Gratinerade tortillachips med salsa och bönor

Gratinerade tortillachips med salsa och bönor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Gratinerade tortillachips med salsa och bönor

5

18 ingredienser

25 min

Tortillachips behöver inte bara vara ett tillbehör till tacosen. Här gratinerar du dem i ugn tillsammans med hemgjord salsa och bönor och toppar vid servering med avokado och jalapeño. Superlätt och god rätt som går snabbt att laga.

läs mer
Sponsrat
Epoq förvaring sockellåda

Fiffig förvaring i köket

Smarta förvaringslösningar så du får ordning och reda i ett nafs!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 300 g tortillachips
  • 1 förp kidneybönor, avrunnen
  • 3 dl växtbaserat ostalternativ, riven
  • 2 avokador, i tunna skivor
  • 1 rödlök, i tunna skivor (liten)
  • 1 dl inlagd jalapeño
  • 1 kruka färsk koriander

Salsa

  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 0,5 gul lök, i klyftor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg allt till salsan i en mixer och kör till en lite ojämn salsa.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Varva tortillachips, salsa och kidneybönor i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö på riven ost och gratinera i 10-15 minuter till osten smält och tortillachipsen fått lite färg.
  3. Ta ut ur ugnen och toppa tortillan med avokado, rödlök, jalapeños och koriander. Ät genast!