Gratinerade tortillachips med salsa och bönor

koket.se
Gratinerade tortillachips med salsa och bönor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Gratinerade tortillachips med salsa och bönor

18 ingredienser

25 min

Tortillachips behöver inte bara vara ett tillbehör till tacosen. Här gratinerar du dem i ugn tillsammans med hemgjord salsa och bönor och toppar vid servering med avokado och jalapeño. Superlätt och god rätt som går snabbt att laga.

Ingredienser

portioner
  • 300 g tortillachips
  • 1 förp kidneybönor, avrunnen
  • 3 dl växtbaserat ostalternativ, riven
  • 2 avokador, i tunna skivor
  • 1 rödlök, i tunna skivor (liten)
  • 1 dl inlagd jalapeño
  • 1 kruka färsk koriander

Salsa

  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 0,5 gul lök, i klyftor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg allt till salsan i en mixer och kör till en lite ojämn salsa.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Varva tortillachips, salsa och kidneybönor i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö på riven ost och gratinera i 10-15 minuter till osten smält och tortillachipsen fått lite färg.
  3. Ta ut ur ugnen och toppa tortillan med avokado, rödlök, jalapeños och koriander. Ät genast!