Gratinerade musslor i vitlök

Gratinerade musslor i vitlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerade musslor i vitlök

7 ingredienser

Det här är musslor för vitlöksälskaren. Servera som drinktilltugg, förrätt eller på buffé.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 0,5 l torr vitt vin
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vinet 4 min under lock. Släng musslor som inte öppnat sig.
  2. Värm ugnen till 275°. Dela musslorna och lägg dem i skalhalvorna i en ugnssäker form. Rör samman smör, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Fördela blandningen på musslorna.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna strimlor. Lägg lök på varje mussla. Gratinera i ugnen i 3-4 minuter.