Gratinerade märgben
Gratinerade märgben
9 ingredienser
20 m
Märgben gratinerade med panko och som serveras med forellrom är en riktigt värmande och god rätt att njuta av i höstrusket.
Ingredienser
- 1 msk inlagd ingefära (gari)
- 4 msk forellrom
- 4 msk ponzu
- 1 rödlök
- 4 märgben, sågade
- 4 msk pankoströbröd
- 1 tsk farinsocker
- 2 msk wakame (torkade)
- krasse
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Hacka ingefära och blanda med forellrom och ponzu.
- Finhacka rödlök och spola i kallt vatten tills bitarna är krispiga.
- Stek pankoströbröd gyllene i lite olja tills det är krispigt. Smaksätt med socker och alger.
- Putsa märgbenen rena från eventuella rester av kött.
- Baka sedan märgbenen på en plåt i ugnen i ca 5-7 minuter.
- Ta ut och nappera med forellrom och sojadressingen.
- Toppa märgbenen med krispigt panko och krasse. Servera!